Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

een website over graan. Oud raan nog wel. Dat is een nieuw initiatief van De BIsschopsmolen. op www.nieuwegranen.nl kom je alles tre weten over de bekende maar ook minder bekende graansoorten. Oude granen en nieuwe granen worden stuk voor stuk behandeld. de site geeft informatie over de geschiedenis, familie, opbouw van de korrel en toepassingsmogelijheden. Zo leren we dat Spelt een moeilijk graan is: "Vergeleken met Tarwe is Spelt geen gemakkelijk graan. De opbrengst is lager, het graan is moeilijker te verwerken voor de teler, en de bakker moet meer kennis van zijn ambacht hebben om een goed Speltbrood te kunnen bakken. Toch zijn er zeer veel dingen mogelijk met spelt, zoals pasta’s, broden, vlaaien, gebak, pannenkoeken, cakes en natuurlijk verschillende soorten muesli." 

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Op zoek naar een unieke accommodatie om je vakantie of weekendje weg in door te brengen? Overnachten in een van de prachtige vakantieverblijven van Boudewijn Laugs betekent verblijven in een vakantiehuis dat gebouwd is met natuurlijke materialen, volgens 'oude' principes. De huizen van Laugs tonen je de hun geschiedenis in al hun aspecten. Boudeijn Laugs slaagt er in zijn huizen in om met alle respect voor het werk en het beleven van zijn voorgangers in dezelfde trilling het gebouw weer aan te passen aan deze tijd en weer bruikbaar te maken.

Sommige van deze gerestaureerde gebouwen zijn te groot voor één gezin om in te wonen, maar uitermate geschikt om met meerdere gelijkgestemden samen te zijn en bij te praten in een warme huiselijke omgeving. Sommige zijn ook te klein voor een gezin, maar voor een vakantie met z’n tweeën of drieën een belevenis. Het zijn ideale plaatsen ook voor bedrijven of verenigingen om elkaar op een andere manier te ontmoeten. We denken aan teambuilding, creatieve cursussen, wandelaars en natuurliefhebbers.

Meer informatie over waar je de unieke vakantiehuizen van Boudewijn Laugs vindt en hoe je een verblijf kunt regelen vind je op www.laugs.com

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Duis iaculis condimentum nisl a porta. Maecenas condimentum rutrum sapien! Cras ullamcorper mi nec turpis rutrum sit amet vestibulum mi tristique. Fusce luctus aliquam convallis. Praesent dapibus tempor ipsum eu consequat. Vestibulum neque tellus, adipiscing nec placerat eget, luctus eget nisi. Ut sit amet purus sem, quis condimentum felis. Sed nec augue nisl. Ut sem enim, consectetur nec eleifend a; viverra ut elit? Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.