Adding markers to the map ...
Brood, meel en gebak

Brood, meel en gebak

Er zijn vele manieren om brood in te delen. Zo wordt brood ingedeeld naar de soort graan waarvan het is gemaakt. Een soort brood dat de laatste jaren sterk in opkomst is, is speltbrood. Het kent zijn oorsprong in de vroege middeleeuwen en was naast roggebrood een algemeen geconsumeerd brood. Met name in Duitsland is er een speltbrood (Dinkelbrot)cultuur, die inspeelt op de huidige gezondheidstrend: slow food. Speltbrood mag alleen zo worden genoemd als het daadwerkelijk met 100% speltgraan wordt bereid.

4 resultaten - getoond 1 - 4  
 
Sortering 
 
BakkerijVermeeren.jpg
Bakkerij Vermeeren is een authentieke bakkerij in de dorpskern van het Zuid-Limburgse Slenaken.
LimburgseVlaaiBisschopsmolen.jpg
De Bisschopsmolen ligt in hartje Maastricht. Het is de oudste draaiende watermolen van Nederland. De molen heeft een eigen ambachtelijke bakkerij.
DeCommandeursmolen.jpg
De geschiedenis van de Commandeursmolen gaat terug tot in de Middeleeuwen, met een eerste vermelding in 1215. In dat jaar schonken de Heren van Wittem de molen aan de...
PatisserieJeanPierre.jpg
Iedere dag liggen de vitrines van de fraaie winkel in Aubel vol met heerlijk brood en handgemaakte patisserie. Meester Patissier José JeanPierre is een bescheiden man die liever niet...
4 resultaten - getoond 1 - 4  
 
 
Powered by JReviews