Redactie Heerlijk Heuvelland

Redactie Heerlijk Heuvelland

Nunc in turpis at purus vehicula lobortis at ut felis. Sed sit amet lacus lacus.

Write on dinsdag, 19 maart 2013 Gepubliceerd in Weblog

een website over graan. Oud raan nog wel. Dat is een nieuw initiatief van De BIsschopsmolen. op www.nieuwegranen.nl kom je alles tre weten over de bekende maar ook minder bekende graansoorten. Oude granen en nieuwe granen worden stuk voor stuk behandeld. de site geeft informatie over de geschiedenis, familie, opbouw van de korrel en toepassingsmogelijheden. Zo leren we dat Spelt een moeilijk graan is: "Vergeleken met Tarwe is Spelt geen gemakkelijk graan. De opbrengst is lager, het graan is moeilijker te verwerken voor de teler, en de bakker moet meer kennis van zijn ambacht hebben om een goed Speltbrood te kunnen bakken. Toch zijn er zeer veel dingen mogelijk met spelt, zoals pasta’s, broden, vlaaien, gebak, pannenkoeken, cakes en natuurlijk verschillende soorten muesli." 

Write on maandag, 04 maart 2013 Gepubliceerd in Weblog

Op zoek naar een unieke accommodatie om je vakantie of weekendje weg in door te brengen? Overnachten in een van de prachtige vakantieverblijven van Boudewijn Laugs betekent verblijven in een vakantiehuis dat gebouwd is met natuurlijke materialen, volgens 'oude' principes. De huizen van Laugs tonen je de hun geschiedenis in al hun aspecten. Boudeijn Laugs slaagt er in zijn huizen in om met alle respect voor het werk en het beleven van zijn voorgangers in dezelfde trilling het gebouw weer aan te passen aan deze tijd en weer bruikbaar te maken.

Sommige van deze gerestaureerde gebouwen zijn te groot voor één gezin om in te wonen, maar uitermate geschikt om met meerdere gelijkgestemden samen te zijn en bij te praten in een warme huiselijke omgeving. Sommige zijn ook te klein voor een gezin, maar voor een vakantie met z’n tweeën of drieën een belevenis. Het zijn ideale plaatsen ook voor bedrijven of verenigingen om elkaar op een andere manier te ontmoeten. We denken aan teambuilding, creatieve cursussen, wandelaars en natuurliefhebbers.

Meer informatie over waar je de unieke vakantiehuizen van Boudewijn Laugs vindt en hoe je een verblijf kunt regelen vind je op www.laugs.com

Write on zondag, 03 maart 2013 Gepubliceerd in Weblog

Duis iaculis condimentum nisl a porta. Maecenas condimentum rutrum sapien! Cras ullamcorper mi nec turpis rutrum sit amet vestibulum mi tristique. Fusce luctus aliquam convallis. Praesent dapibus tempor ipsum eu consequat. Vestibulum neque tellus, adipiscing nec placerat eget, luctus eget nisi. Ut sit amet purus sem, quis condimentum felis. Sed nec augue nisl. Ut sem enim, consectetur nec eleifend a; viverra ut elit? Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write on dinsdag, 26 februari 2013 Gepubliceerd in Heerlijk Heuvelland

1.    OVER HEERLIJK HEUVELLAND

Wat is Heerlijk Heuvelland?
Heerlijk Heuvelland is dé nieuwe manier om alles te weten te komen over streekproducten, boerderijwinkels en al het goede dat het Zuid-Limburgse heuvelland én de Voerstreek te bieden hebben. Zoek, vind, bekijk en vergelijk alles wat goed is in deze regio van goede smaak!

Is Heerlijk Heuvelland gratis?
Heerlijk Heuvelland is en blijft gratis! Een standaardvermelding op www.heerlijkheuvelland.nl kost geen geld. Wil je je bedrijf of organisatie extra onder de aandacht brengen? Neem dan contact met ons op.

Waarom zou ik Heerlijk Heuvelland gebruiken?
Heerlijk Heuvelland is een leuke en makkelijke manier om alles te weten te komen over streekproducten, boerderwijwinkels, imkers, stroopstokerijen, wijngaarden en wat al niet meer. Je vindt er ervaringen die geschreven zijn door mensen die in deze regio wonen en werken of er op bezoek zijn.

 

2.    AANMELDEN

Wanneer verschijnt mijn bijdrage op de site?
Als je je bij Heerlijk Heuvelland aanmeldt, wordt je bijdrage eerst gecontroleerd door onze redactie. Zo kijken we of het item niet al in onze database voorkomt en controleren we het item op 'onwelvoeglijkheden' (het moet wel leuk blijven ;-). Doorgaans zal het item binnen 24 uur aan onze database worden toegevoegd en op de website verschijnen.

Ik heb een fout gemaakt bij het invullen, wat nu?
Als je eigenaar bent van een bepaald item kun je dit item çlaimen' en kunnen we het item aan je toekennen. Je moet dan wel een account op Heerlijk Heuvelland hebben en ook écht de eigenaar zijn. 

Ik kan geen foto's of video's uploaden?
Bij ieder item kunnen enkele foto's worden geplaatst - door de eigenaar zelf, maar ook door andere bezoekers van de website. Deze mogen op dit moment niet groter zijn dan 1 Mb per stuk. De foto's moeten bij voorkeur een resolutie hebben van tenminste 72 dpi voor een goede weergave op de website. Er kunnen enkel foto's in de bestandsformaten .jpeg, .png of .gif geplaatst worden. Video's kunnen worden toegevoegd door de link naar de video op YouTube of Vimeo in het daarvoor bestemde veld te plaatsen. 

Mijn categorie staat er niet bij?
In de bèta-fase van de website zijn nog niet alle mogelijke categorieën beschikbaar. Indien je van mening bent dat je in een bijzondere categorie valt, kies dan de optie 'Algemeen'. We zullen op basis van de verschillende aanmeldingen het totale aantal categorieën uitbreiden.

Waarom moet ik mijn social media gegevens invullen?
Heerlijk Heuvelland zorgt voor een unieke verweving van informatie over streekproducten op de verschillende 'sociale platforms'. Hoe we dat precies doen, blijft nog een verrassing, maar we raden je aan deze gegevens ook in te vullen.

Ik heb nog geen facebook account en ik doe niets met twitter, wat nu?
Geen probleem. Geen paniek. Blijf rustig. Vandaag de dag is het bijna bijzonder als je nog niet actief bent op het gebied van social media. Heb je nog geen twitter account, weet niet wat foursquare is en vraag je je af wat je op facebook moet doen? Neem dan contact met ons op. Wij leggen je graag uit wat social media voor je kan betekenen en helpen je op weg.

Wat is dat met die keurmerken?
Steeds meer producten en producenten voldoen aan de eisen om bepaalde keurmerken te mogen voeren. Je kunt nog niet alle keurmerken in onze database vinden, maar ook deze lijst zal in de komende tijd aangevuld worden.

Kan ik in de toekomst meer gegevens bij Heerlijk Heuvelland aanmelden?
Natuurlijk. In de huidige fase hebben we slechts enkele basisgegevens nodig. Gaandeweg zullen meer mogelijkheden en functionaliteiten beschikbaar worden gemaakt, vanzelfsprekend kun je als eigenaar van het item je gegevens constant bijwerken en aanvullen.

 

3.    ZAKELIJK

Mijn bedrijf of organisatie wordt vermeld, maar dat heb ik niet gedaan?
De redacte van Heerlijk Heuvelland voegt doorlopend nieuwe items toe aan de website. Als jouw bedrijf vermeld wordt, kun je deze pagina 'claimen'. Maak dan een account aan, ga naar de pagina met je vermelding en klik op de knop 'Ik ben eigenaar van dit item' en geef ons informatie waarmee we kunnen bepalen of je de eigenaar bent. Onze redactie zal dan contact met je opnemen. Je kunt natuurlijk ook een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kan ik ook op Heerlijk Heuvelland adverteren?
Hoewel Heerlijk Heuvelland geen commercieel initiatief met winstoogmerk is, is het zeker mogelijk om extra aandacht op je product, bedrijf of organisatie te vestigen. Dat kan o.a. door middel van advertenties. Stuur ons een mailtje en we nemen graag contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Write on dinsdag, 26 februari 2013 Gepubliceerd in Heerlijk Heuvelland

Al tientallen productenten gingen je voor!

Verbouw je streekproducten? Verkoop je zelfgemaakte jam van Limburgse bodem? Komt men van heinde en verre voor jouw aardbeien en rijden ze graag een stukje om voor de appels uit jouw gaard? Dan hoor je op Heerlijk Heuvelland thuis!

Meld je vandaag nog aan en zet jezelf op de kaart!

  • maak een account aan
  • vul de belangrijkste gegevens in
  • voeg foto's en video's toe
  • zet jezelf op de kaart, letterlijk en figuurlijk!

Heerlijk Heuvelland is hard op weg om een compleet overzicht te geven van al het goed uit het Zuid-Limburgse heuvelland en Belgische voerstreek.

Wij helpen je op weg

We bieden een aantal mooie functionaliteiten die je helpen goede zaken te doen.

  • niet alleen de eigenaar, maar ook gewone bezoekers van de website kunnen een profiel verrijken met foto's en video's
  • reageer als eigenaar op de reviews van bezoekers
  • door de unieke opzet is een vermelding op Heerlijk Heuvelland zeer goed terug te vinden in Google